Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Flera läckor kring ny Iphone

01:06. I kväll väntas Apple presentera nästa modell av Iphone – DN:s Linus Larsson guidar dig inför lanseringen.

Face ID istället för Touch ID och 3D-animerade emojis. Enligt en läcka är det några av nyheterna när Apples nya telefon släpps på tisdagen.

Förväntningarna är höga inför lanseringen efter år av blygsam förnyelse. I helgen avslöjades flera detaljer om nya Iphone 8 i vad BBC rapporterar som den största läckan som Apple utsatts för. Det är också oklart om det beror på ett misstag eller om någon från företaget har läckt informationen till 9to5Mac som var snabba att sprida nyheten.

Bland nyheterna finns ny teknik för inloggning. Touch ID ser ut att ersättas av Face ID, vilket verkar vara ansiktsskanning med 3D-kamera. 3D-effekterna kommer också piffa upp emojisar och kalla dem animojis.

De kan använda ditt ansiktsuttryck och ditt röstläge för att skapa uttrycksfulla animerade meddelanden. Det finns också uppgifter om att det ska vara möjligt att ladda telefonen trådlöst.

Hemknappen ser ut att försvinna. I stället kommer gester att ersätta navigationen. Digitala assistenten Siri ska utgöra en huvudroll i den nya telefonen. NyTeknik skriver att med den nya mjukvaran väntas Siri lära sig mer om människor och dela med sig av informationen i andra Siri-aktiva-enheter

Telefonen väntas kosta runt 1.000 dollar, vilket motsvarar runt 8.000 kronor.

Läs även: Namnet på nya Iphone kan ha läckt

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.