Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Flera underleverantörer har tröttnat på Saab

Lars Holmqvist, vd för den europeiska organisationen för underleverantörer, Clepa, berättar att det finns leverantörer som helt tröttnat på Saab.

– Det finns flera stycken som säger aldrig i livet. De känner sig lurade och litar inte på att de kommer att få betalt, säger han.

Men han tror att det ändå finns chans för Saab att få i gång fabriken om det blir en rekonstruktion och klartecken för kinesiska delägare som skjuter till pengar.

– Det blir alltid ett grupptryck i sådana lägen. Om de flesta säger ja så kan de sista ge med sig för att inte förstöra för de andra, säger han.

Men det lär dröja innan produktionen kan starta.

– Det kommer att ta tre-fyra månader, säger Lars Holmqvist.

En konkurs gynnar inte leverantörerna framhåller han.

– Då kommer en konkursförvaltare in och rafsar ihop allt och det blir inte mycket över till leverantörerna. Det finns nog inte en enda grej på Saab som inte är intecknad, säger Lars Holmqvist.

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.