Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/flitig-airbnb-uthyrare-mister-hyresratt/

Ekonomi

Flitig Airbnb-uthyrare mister hyresrätt

Foto: Gorm Kallestad/TT

Tjugosex dokumenterade Airbnb-uthyrningar blev hyresgästens fall – i bevisningen ingick också en smygtagen bild på en turist. En man i Malmö har förlorat sitt hyreskontrakt och hyresnämnden godkänner att uppsägningen gjordes utan någon föregående varning, rapporterar Hem&hyra.

TT Text

Nämnden anser det fastslaget att lägenheten användes som ett hotell och mannen som hyrde ut anses ha misskött sig så allvarligt att uppsägningen inte behövde föregås av en varning.

Bilden på en resenär med väskor som var på väg in i huset hade tagits av den person som sedan tipsade hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB.

Av de bilder i annonsen för lägenheten som lagts ut på Airbnb:s sajt framgick att den var tömd på personliga ägodelar. En hyresgäst får ha inneboende, men inte hyra ut hela lägenheten utan tillstånd från hyresvärden.

Läs mer: Airbnb frias av domstol

Ämnen i artikeln

Airbnb
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt