Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Flyktingbarn sydde kläder åt H&M

En turkisk underleverantör till svenska Hennes & Mauritz hade ett syriskt flyktingbarn och syriska flyktingar illegalt anställda i sin fabrik, rapporterar SVT Nyheter.

H&M erkänner i ett pressmeddelande att man brustit i kontrollen av underleverantören och att klädjätten nu har avbrutit samarbetet med det turkiska företaget.

Det är i en rapport från människorättsorganisationen Business and Human Rights Resource Center (BHRRC) som det framgår att H&M:s underleverantör anlitat ett okänt antal syriska flyktingar utan tillstånd i sina fyra fabriker i Turkiet. H&M medger att ett flyktingbarn har arbetat i en av dessa.

H&M uppger att man själv upptäckt barnarbetet vid en revision i fjol och då omedelbart bröt avtalet med underleverantören.

Enligt BHRRC arbetar närmare 400 000 syriska flyktingar illegalt i Turkiet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.