Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Forbes: Klent batteri i ny Iphone

Iphone 6 kommer att levereras med klent batteri, skriver den amerikanska tidskriften Forbes.

I vanlig ordning florerar det en mängd rykten inför Apples lansering av en ny Iphonemodell. Det förekommer sedan tidigare uppgifter om att mobiltelefonen kommer lanseras i två olika storlekar – 4,7 tum respektive 5,5 tum.

Nu kommer det uppgifter om att telefonerna kommer att levereras med batterier med en kapacitet på 1.800 respektive 2.500 milliamperetimmar (mAh). Även om det är en högre kapacitet än i det batteri som följer med Iphone 5 så är det för lite, enligt Forbes.

Skälet är att den nya modellen har större skärm och bättre bildupplösning.

DN rättar: En tidigare version av notisen innehöll en felaktig enhet. Rätt enhet är milliamperetimmar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.