Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Förlust för klädkedjan MQ - aktiekursen rasar

Förlust för MQ. Arkivbild.
Förlust för MQ. Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Klädkedjan MQ redovisar en förlust för andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, december–februari. Aktien rasade över 16 procent i den inledande börshandeln.

Resultatet före skatt landade på minus 4 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en vinst på 13 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare, enligt rapporten.

Nettoomsättningen sjönk till 448 miljoner kronor, ner från 496 miljoner kronor ett år tidigare.

Försäljningen i jämförbara butiker backade med 10,9 procent, mer än branschen som helhet.

”Totalt sett har marknadsläget påverkat MQ-koncernen mer negativt under det andra kvartalet jämfört med det första. Försäljningen har backat på ett sätt som vi varken är vana vid eller nöjda med”, skriver vd och koncernchef Christina Ståhl i en kommentar.

”Det är en utmanande tid för modehandeln som helhet, men vi vet vad vi ska göra och har en tydlig riktning”, konstaterar hon.

Rapporten togs emot mycket negativt och börsen tappade över 16 procent i den tidiga handeln på Stockholmsbörsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.