Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-28 00:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/forlust-for-norwegian-2/

EKONOMI

Förlust för Norwegian

Förlust för Norwegian för årets första kvartal – dock är den mindre än motsvarande period förra året.
Förlust för Norwegian för årets första kvartal – dock är den mindre än motsvarande period förra året. Foto: Vidar Ruud/TT

Flygbolaget Norwegian gör en rörelseförlust på 848,6 miljoner norska kronor för årets första kvartal. Samma period förra året låg förlusten på nära 1,5 miljarder norska kronor.

TT Text

Omsättningen för årets första månader landade på 1,9 miljarder norska kronor, jämfört 255,3 miljoner ett år tidigare.

Bolaget skriver att årets första kvartal påverkades av omikronutbrottet, men att bokningarna inför sommaren har fyllts på. Det kraftigt bantade bolaget kommer nu att öka antalet flygplan i flottan från 58 till 70 stycken.

Norwegian hade 2,2 miljoner passagerare under perioden, vilket var betydligt fler än samma period året innan, men en nedgång från fjärde kvartalet 2021 då 3,1 miljoner passagerare flög med norwegian.

Läs mer ekonominyheter här.

Ämnen i artikeln

Norwegian
Flygtrafik
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt