Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Förlustaffär för Borlänge kommun

Borlänge kommun tecknade under hösten ett samarbetsavtal med Peace & Love. Det omfattade 2,4 miljoner kronor. Nu har festivalen gått i konkurs.

Kommunen sköt till miljonerna för att hjälpa evenemanget i en "svår ekonomisk situation". Genom sponsorskapet hoppades man kunna utveckla festivalen, och i senare led även Borlänge som bostadsort.

"Samarbetsavtalet var starten på ett långsiktigt och mångårigt samarbete. Det var vår vilja och vår ambition även om vi visste att Peace & Love hade ett hårt arbete framför sig", skriver kommunledningens ordförande Jan Bohman (S) i ett pressmeddelande med anledning av konkursen.

Kommunen skriver att investeringen gjorde trots medvetenhet om att festivaler är "högriskprojekt", och att man verkligen hade hoppats på att Peace & Love skulle lyckas och att det som hänt är ledsamt.

"Det har inte varit möjligt för kommunen att gå in med mer pengar nu för att rädda festivalen. En festival måste sälja biljetter och i det här läget, när inte tillräckligt många biljetter säljs, så kan inte våra skattepengar rädda situationen", skriver Jan Bohman.

Peace & Loves ledning meddelade på tisadagen att festivalen inte har sålt tillräckligt med biljetter och att man därför har fattat beslut om att lägga ned.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.