Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Första bilderna på nya Tesla-rivalen

Efter månader av hemlighetsmakerier har det nystartade elbilsföretaget Faraday Future i USA visat upp sin första produkt – en racerbil fullspäckad med teknik och ett justerbart chassi som bland annat gör det möjligt att öka och minska antalet batterier.

Fordonet är en så kallad konceptbil och är inte tänkt att produceras, utan är ”mer en illustration av vad som är möjligt”, sade Faradays utvecklingschef Nick Sampson i samband med att bilen presenterades på teknikmässan CES i Las Vegas.

Faraday, som har den kinesiske miljardären Jia Yueting i ryggen, förväntas bli en utmanare till företag som satsar på lyxigare elbilar, såsom amerikanska Tesla och tyska Audi. Tesla har pekats ut som huvudkonkurrenten, men Faradays chefer menar att det finns utrymme för båda bolagen.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.