Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 14:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fortsatt-hoga-elpriser-i-norr/

EKONOMI

Fortsatt höga elpriser i norr

Det är stora svängningar i elpriset i Norrland, som utgör elområde 1 och 2. På måndag stiger det igen.

TT Text

Från att elpriset under onsdagen var uppe på ovanligt höga 2:52 kronor per kilowattimme sjönk det under fredagen till i genomsnitt 0:98 kronor per kilowattimme. Data från elbörsen Nordpool visar att elpriset för elområde 1 och 2 kommer stiga igen under måndagen, till snittpriset 2:15 kronor per kilowattimme.

Priset kommer som högst ligga på 4,92 kronor och som lägst 0:75 kronor per kilowattimme.

Även i elområde 3 och 4, mellersta och södra Sverige, har elpriset svängt de senaste dagarna. Från i snitt 4:10 kronor per kilowattimme under onsdagen till 2:60 kronor per kilowattimme på fredagen.

På måndagen kommer det höjas igen även här, till 3:87 kronor per kilowattimme i snitt. Som högst är priset per kilowattimme 5:31 kronor, och som lägst 0:75 kronor.

Priset på elbörsen Nordpool sätts för nästkommande dag och är exklusive elskatt, moms och nätavgifter.

Ämnen i artikeln

Elpriset
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt