Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fortsatt-risk-for-flygstrejk-efter-pask/

Ekonomi

Fortsatt risk för flygstrejk efter påsk

Foto: Magnus Hallgren

Positionerna mellan SAS-piloterna och arbetsgivaren är fortfarande låsta. Risken är att alla SAS flyg stoppas den 26 april. Under måndagen träffas fack och arbetsgivare tillsammans med medlarna.

Rätta artikel

– Men positionerna är låsta. Vi står långt från varandra, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande i Svensk pilotförening, till TT.

Den 2 april meddelade Svensk pilotförmedling att förhandlingarna med SAS hade brutit samman. Konflikten gäller bland annat villkoren kring piloternas karriärväg inom SAS, piloternas möjligheter att i god tid veta hur deras arbetstid ska förläggas samt piloternas löner.

Svensk pilotförening med omkring 1.500 medlemmar ingår i SAS Pilot Group, som enligt Wilhelm Tersmeden organiserar 95 procent av alla SAS-piloter i Sverige, Norge och Danmark.

Ämnen i den här artikeln:

SAS
Flygtrafik
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt