Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Fortsatt uppåt för Alibaba

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba fortsätter att växa så att det knakar, trots osäkerheten i den kinesiska ekonomin. Försäljningen ökade med över 30 procent under kvartalet som slutade med december, jämfört med motsvarande period 2014.

Såväl omsättning som vinst överraskade analytikerna, som hade trott på ett sämre resultat. Bland annat var det den årligt återkommande Singeldagen i november, en mycket stor shoppingdag, som lyfte siffrorna.

Omsättningen steg till 34,5 miljarder yuan, motsvarande cirka 44,7 miljarder kronor. Vinsten efter skatt mer än fördubblades till 12,5 miljarder yuan.

Alibaba är listat på New York-börsen. Mätt i amerikansk valuta var nettovinsten, justerad för engångsposter, 0:99 dollar per aktie. Analytiker hade i genomsnitt trott på en justerad vinst på 0:89 dollar per aktie.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.