Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fortsatta-problem-med-oscar-properties-prestigeprojekt/

Ekonomi

Fortsatta problem med Oscar Properties prestigeprojekt

Här på denna tomma tomt i Norra Djurgårdsstaden var det tänkt att projektet Gasklockan skulle byggas.
Här på denna tomma tomt i Norra Djurgårdsstaden var det tänkt att projektet Gasklockan skulle byggas. Foto: Fredrik Funck

Bostadsutvecklaren Oscar Properties bedömer nu att prestigeprojektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm verkar bli svårt att realisera tillsammans med Stockholms stad. Parterna har inte lyckats nå en överenskommelse.

TT Text

Oscar Properties gör nu en reservation på 182 miljoner kronor för upparbetade kostnader i projektet för föregående räkenskapsår. Samtidigt skriver bolaget ned värdet på sin projektportfölj med 125 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Samtidigt hoppas man kunna återfå en del av de pengar man lagt ned på projektet Gasklockan.

”Oscar Properties har anlitat två separata juridiska ombud vilkas utlåtanden båda visar att bolaget har goda förutsättningar att kunna återfå minst de nedlagda projektkostnaderna i form av skadestånd”, skriver bolaget.

Justeringarna innebär att årsredovisningen, som ännu inte publicerats, kommer att avvika från de siffror som redovisades i en tidigare bokslutskommuniké. I och med de nu gjorda förändringarna uppgick bolagets soliditet till 35 procent vid årsskiftet.

Läs mer: Oscar Properties förlorar strid med Stockholms stad – får inte bygga ”Gasklockan”