Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Förundersökning mot Billström

Ekobrottsmyndigheten (EBM) har inlett en förundersökning angående migrationsminister Tobias Billströms aktieaffärer i gruvbolaget Northland. Det bekräftar nu EBM i ett pressmeddelande.

Myndigheten ska inom de närmaste veckorna avgöra om det finns anledning att gå vidare eller lägga ner förundersökningen.

Ingen har ännu delgivits misstanke om brott.

EBM vill veta om Billström kände till räddningsplanen för bolaget när han köpte sina aktier.

Finansminister Anders Borg tycker att det är bra att frågan nu reds ut.
– Det är bra att man får en process så att vi reder ut alla förhållandena kring detta. Tobias Billström har ju själv uppgett att han har följt alla de regelverk vi har. Vi vet att regelverken är väldigt strama, så nu får vi följa den processen, säger Borg till TT.

Migrationsminister Tobias Billström avböjer att kommentera uppgifterna om att en förundersökning har inletts. Hans pressekreterare Linda Norberg hänvisar till de uttalanden ministern gjort tidigare. Billström har sagt att han välkomnar en utredning och att han "inte haft någon annan information än andra sparare och marknaden i övrigt".


Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.