Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Förvaltare kritiska till robothandel

Kritiken mot den omtvistade så kallade robothandeln på börsen är utbredd bland fondförvaltare och andra institutionella placerare, enligt en enkät som Avanza Bank har gjort.

Av de 42 kapitalförvaltare som intervjuats anser sex av tio att robothandeln, aktiehandel med hjälp av hypersnabba datorer, gör att aktiemarknaden fungerar sämre. En lika stor andel tror dock att det senaste årets kraftiga svängningar på börsen har andra förklaringar.

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.