Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frågesport

Vad kan du om tyska bilmärken?

I dag besöker Angela Merkel Sverige och de tyska handelsrelationerna är viktiga för svensk del. Testa och se vad du kan om tyska bilmärken med DN:s frågesport!

DN Text

1 av 10

Tyska märken Audi har fyra ringar i grillen som logotyp. Det symboliserar fyra bilmärken som blev ett. Vilket av följande var ett av dessa bilmärken? Borgward, Hesselman, NSU, Wanderer?

Nästa fråga

2 av 10

Tyska bilmärken OPC är prestandabilar; men hos vilket bilmärke?

Nästa fråga

3 av 10

Tyska bilmärken Admiral, Kapitän och Diplomat har varit modellnamn hos en tysk biltillverkare; vilken?

Nästa fråga

4 av 10

Tyska bilmärken Det anses allmänt att Karl Benz uppfann bilen 1886. Men vad hette hans fru i förnamn som gjorde en långresa på nästan elva mil för att marknadsföra innovationen?

Nästa fråga

5 av 10

Tyska bilmärken Tysklands diktator Adolf Hitler tyckte på 1930-talet att det behövdes en billig bil; det resulterade i ett bilmärke, vilket?

Nästa fråga

6 av 10

Tyska bilmärken Borgward grundades i Bremen, Tyskland och tillverkade flera olika bilmärken. Vilket av följande var ett av dessa?

Nästa fråga

7 av 10

Tyska bilmärken Porsche är en känd tysk tillverkare av sportigare bilar; vilken av följande modeller är en Porsche?

Nästa fråga

8 av 10

Tyska bilmärken Daimler AG är en stor koncern som äger många fordons varumärken; vilket av följande är ett Daimlerägt varumärke?

Nästa fråga

9 av 10

Tyska bilmärken Schwimmwagen var en amfibiebil som den tyska krigsmakten fick tillgång till 1940. Men vilken var tillverkaren?

Nästa fråga

10 av 10

Tyska bilmärken NSU var en fordonstillverkare i Tyskland som blev uppköpt av Volkswagen. Vilken stad räknas som dess hemstad?

Du har svarat på 0 av 10 frågor