Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 05:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-forstagangsvaljare/

Ekonomi

Fri DN-prenumeration för alla förstagångsväljare

”Vi vet att det finns många unga väljare som är samhällsengagerade, som bryr sig och som vill lära sig mer”, säger Peter Wolodarski. Foto: Beatrice Lundborg

Dagens Nyheter erbjuder alla mellan 18 och 25 år fri tillgång till DN digitalt fram till den 15 september. Anledningen är att förstagångsväljare ska få enklare tillgång till kvalitetsjournalistik. 

Val 2018

– Val är demokratins högtidsstund och det är viktigt att hålla sig informerad. Särskilt viktigt är det att de som röstar för första gången har enkel tillgång till kunskap om samhället, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Satsningens målgrupp omfattar omkring 980.000 personer och många av dem har kanske aldrig haft någon kontakt med DN tidigare. Majoriteten av dem är fortfarande i utbildningssystemet och en tidningsprenumeration kan många gånger väljas bort till förmån för andra utgifter.

– Vi vet att det finns många unga väljare som är samhällsengagerade, som bryr sig och som vill lära sig mer. I opinionsmätningar har vi sett att förtroendet för oss till och med är större bland unga än bland äldre. Suget för journalistik finns alltså, men man kanske inte känner att man har råd att prenumerera, säger Peter Wolodarski.

För att ta del av erbjudandet behöver användaren skaffa ett konto. Gå in på DN.se/ungdom. Det stängs automatiskt den 15 september. Peter Wolodarski understryker att det inte är frågan om att på något sätt bjuda in till prenumerationer som är svåra att avbryta.

– Det vi vill ta fasta på är förstagångsväljarnas samhällsengagemang inför höstens val.  Journalistik är viktigare än någonsin, poängen med denna kampanj är att väcka intresset för digital journalistik, oavsett om det är DN eller någon annan tidning man väljer att läsa.

Läs också: Unga väljarna mer politiskt engagerade än på decennier, men ratar partierna – varför?

Läs också: Sju förstagångsväljare om tankarna inför valet