Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Geely förnekar intresse av Saab

Geely, det kinesiska bolaget som äger Volvo, har inget intresse av att ta över även Saab. Det betonar Geelys pr-chef Yang Xueliang, enligt branschorganet Automotive News China.

Yang skrev om frågan på sin blogg på en Pekingbaserad hemsida, men medger att svenska myndigheter, av allt att döma Saabs rekonstruktör Guy Lofalk, varit i kontakt med företaget.

Man träffades och Geely lyssnade, men det var mest av artighet, menar Yang.

Tidigare har uppgifter till DN Ekonomi gjort gällande att Volvos ägare hade visat ett kat ”genuint intresse” för den svenska biltillverkaren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.