Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 00:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/gekas-agare-salde-sin-del-i-foretaget-fick-800-miljoner-kronor/

Ekonomi

Gekås Ullared-ägare sålde sin del i företaget – fick 800 miljoner kronor

Gekås-varuhuset i Ullared.
Gekås-varuhuset i Ullared. Foto: Stig Alenäs

Förra året sålde Torbjörn Bäck, delägare i Gekås i Ullared, samtliga aktier i företaget på grund av hälsoskäl. Nu rapporterar GT att affären kostade 800 miljoner kronor, vilket bekräftas av företagets vd.

Torbjörn Bäck ägde tidigare hälften av andelarna. Vilken summa han sålde för har länge varit okänd, men framkommer i företagets årsredovisning, uppger GT. Aktierna såldes för 800 miljoner kronor till kollegan Thomas Karlsson, som nu står som ensam ägare. Koncernens vd Boris Lennerhov vill inte kommentera prislappen.

– Inte min sak att göra. Vet bara att ute på marknaden hade priset varit annorlunda, skriver Boris Lennerhov till DN i ett mejl.

Gekås Ullared AB hade förra året en omsättning på 4,6 miljarder kronor och vinsten efter finansnetto och avskrivningar uppgick till drygt 350 miljoner kronor före skatt. 

Varuhuset har i dagsläget öppet som vanligt, trots pandemin, men besöksantalet har minskat.

– I år blir det helt annorlunda, men vi har gått från minus 55 procent i april till minus 25 procent i juli så det finns hopp och vi har bra kontroll på läget i rådande situation, skriver Boris Lennerhov. 

2019 besöktes Gekås Ullared av 4,9 miljoner kunder, som tillsammans handlade för 5,6 miljarder kronor. Styrelsen har inga planer på att börsintroducera företaget, skriver Gekås Ullared på sin hemsida.

Läs mer: Coronakrisen slog till – nu är inget sig likt i Ullared

Ämnen i artikeln

Göteborg
Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt