Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Glada miner på Wall Street

USA-börserna fortsätter att sätta indexrekord uppburna av positiva macroekonomiska data, en stark arbetsmarknad och kanske också en fortsatt ”Trump-effekt” efter den blivande presidentens löften om satsningar på infrastruktur. Sedan presidentvalet den 8 november har Dow Jones stigit med närmare 9 procentenheter.

På tisdagen var det framför allt teknikaktierna som var de stora vinnarna. Teknikjättarna Apple och Microsoft steg 1,7 respektive 1,3 procent. IBM:s aktie lyfte 1,7 procent.

På onsdagen kommer den amerikanska centralbankens räntebesked. En höjning av styrräntan med 25 punkter är redan inräknade i investerarnas kalkyler, viktigare för marknaden blir tonläget i Fedchefen Janet Yellens uttalanden om förväntad tillväxt och inflation.

Dow Jones industriindex steg 0,6 procent, Nasdaqs kompositindex lyfte 1,0 procent och S&P 500 gick upp 0,7 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.