Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-26 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/glass-och-svalkande-drycker-heta-varor-i-sommarvarmen/

EKONOMI

Glass och svalkande drycker heta varor i sommarvärmen

Har du ätit mer glass i år än i fjol? Jimmy Jagerby, 31, brevbärare, Sundbyberg, med Nicole Jagerby, 5, och Liam Jagerby, 2, i vagnen: – Jag har nog ätit mer i år, kanske tio strutar förutom några glasspaket hemma. Den här sommaren är jag ensam med två barn, då vill man lyxa till det. Jag hade nog inte ätit lika mycket om det hade regnat, men i dag gick det ju bra trots att det inte är sol.
Har du ätit mer glass i år än i fjol? Jimmy Jagerby, 31, brevbärare, Sundbyberg, med Nicole Jagerby, 5, och Liam Jagerby, 2, i vagnen: – Jag har nog ätit mer i år, kanske tio strutar förutom några glasspaket hemma. Den här sommaren är jag ensam med två barn, då vill man lyxa till det. Jag hade nog inte ätit lika mycket om det hade regnat, men i dag gick det ju bra trots att det inte är sol. Foto: Paul Hansen

"Rekordmånader" och "extremt bra försäljning". Så beskriver flera av landets glasstillverkare och bryggerier resultatet hittills av årets sommar. Bland annat Triumfglass har ökat sin försäljning kraftigt under juni och juli.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in