Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Glatt humör på börsen

Gårdagens börsoptimism håller i sig. Stockholmsbörsen steg i den inledande handeln, i linje med utvecklingen på de stora Europabörserna. Klockan 9.10 hade OMXS-index gått upp 0,8 procent, till 465,7.

Börserna i Asien steg också i dag, med viss draghjälp av ett stigande oljepris. Uppgifter om ett möte mellan Rysslands och Saudiarabiens oljeministrar har fått priset på Nordsjöolja att stiga till över 35 dollar fatet.

Nästan alla storbolag på Stockholmsbörsen stiger, men Tele2 och Astra Zeneca backar svagt. Electrolux går upp 3,7 procent och Sandvik 3,5 procent.

Peab har redovisat en förlust för fjärde kvartalet, en följd av nedskrivningen av projektet Mall of Scandinavia. Orderingången steg kraftigt förra året och en höjning av utdelningen föreslås. Aktien stiger 3,2 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.