Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 22:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/global-utveckling/hon-tar-over-naturskyddsforeningen/

EKONOMI

Hon tar över Naturskyddsföreningen

Karin Lexén blir ny generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Hon tillträder den 13 mars och får ett förordnande på fem år, enligt ett pressmeddelande från organisationen. Hon efterträder Svante Axelsson som innehaft posten i 16 år.

TT Text

Karin Lexén är 52 år och kommer närmast från organisationen Stockholm International Water Institute där hon basar för internationell policy och Världsvattenveckan. Hon har tidigare bland annat arbetat på miljödepartementet med klimat- och havsmiljöfrågor samt varit handläggare på Naturvårdsverket.

”Det ska bli otroligt spännande att få ta plats i ledningen för Sveriges största miljöorganisation. Föreningen är en optimistisk, välgrundad röst för engagemang, kunskap och lösningar och har en enorm kraft i sina 224 000 medlemmar”, säger Karin Lexén i pressmeddelandet.