Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Global Utveckling

Hon tar över Naturskyddsföreningen

Karin Lexén blir ny generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Hon tillträder den 13 mars och får ett förordnande på fem år, enligt ett pressmeddelande från organisationen. Hon efterträder Svante Axelsson som innehaft posten i 16 år.

Karin Lexén är 52 år och kommer närmast från organisationen Stockholm International Water Institute där hon basar för internationell policy och Världsvattenveckan. Hon har tidigare bland annat arbetat på miljödepartementet med klimat- och havsmiljöfrågor samt varit handläggare på Naturvårdsverket.

”Det ska bli otroligt spännande att få ta plats i ledningen för Sveriges största miljöorganisation. Föreningen är en optimistisk, välgrundad röst för engagemang, kunskap och lösningar och har en enorm kraft i sina 224 000 medlemmar”, säger Karin Lexén i pressmeddelandet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.