Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 02:57 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/gm-slapper-inte-saab/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

GM släpper inte Saab

General Motors meddelar att de inte kommer licensiera Saab 9–5 till någon ny köpare, det skriver Svenska Dagbladet.

För att köpa ett helt Saab med komplett modellprogram måste GM släppa rätten att sälja bilarna. Men GM aviserar att de kommer neka alla köpare, vare sig de är kinesiska eller inte, att tillverka Saabmodellen 9-5 och rätten att köpa suven 9-4X, rapporterar SvD.

”Vi är inte i diskussioner med någon om Saab och vi kommer inte att licensiera tekniken till någon köpare”, säger GM:s talesperson till James Cain till SvD.

Men GM kan inte bekräfta att att beslutet även gäller modellen 9–3. Detta lämnar en öppning för kinesiska Youngman som sägs vara intresserade av att lägga ett bud på Saabs konkursbo och fortsätta tillverka Saab 9–3 i Trollhättan.

Men det är ingen god nyhet för spekulanter som skulle vara intresserade av att köpa hela Saab med komplett modellprogram inkliusive 9–5 och 9–4X.

GM motiverar beslutet med att det inte ligger i aktieägarnas intresse att sälja ut Saabtekniken.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.