Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Google vill skydda hotade språk

Omkring 7 000 språk talas i dag jorden runt. Men nära hälften beräknas inte överleva detta århundrade, säger Miguel Alba som är sökmotorn Googles marknadschef i Mexiko.

Därför drar Google i gång ett projekt för de över 3 000 hotade språkens överlevnad. IT-jätten bygger upp en informationsplattform, där uppgifter kan samlas om språk som bara talas av ett fåtal människor i världen.

– Det är en öppen plattform där vem som helst gå in och dela med sig av kunskap om dessa språk, sade Alba på tisdagen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.