Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/googlebygge-rasade-fyra-doda/

Ekonomi

Googlebygge rasade – fyra döda

00:47. Tre män och en kvinna har omkommit sedan en byggnadskran i Seattle i delstaten Washington brutits av och fallit ned på en gata.

Fyra personer dog och fyra skadades när en lyftkran rasade ner på gatan från en Google-byggnad i Seattle på lördagen. 

Ossi Carp
Rätta artikel

Två av dödsoffren satt i lyftkranen när den av någon anledning gick av på mitten och de andra två satt i sina respektive bilar på gatan där metallkonstruktionen landade. Möjligen berodde raset på de kraftiga kastvindar som präglade Seattle-vädret på lördagseftermiddagen.

Foto: Joe Nicholson

Tre skadade fick föras till sjukhus, däribland en 4-månader gammal flicka, medan en fjärde person kunde vårdas på plats. Lyftkranen kvaddade sex bilar på gatan.

Google är, liksom många andra techföretag, på väg att utöka sin närvaro i just växande Seattle vars silhuett sedan flera år därför utmärks av höga lyftkranar. Trots det intensiva byggandet har ingen dödlig olycka inträffat sedan 2006, skriver Seattle Times.

Översiktsbild från olycksplatsen i centrala Seattle. Foto: Joe Nicholson/AP

It-jätten har i ett uttalande beklagat olyckan och meddelat att man står i tät kontakt med fastighetsägaren såväl som utredande myndigheter. Borgmästare Jenny Durkan kallade det ”en tragisk dag i Seattle med denna katastrofala händelse i hjärtat av vår stad”.

Ämnen i den här artikeln:

Google
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt