Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 04:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/goran-persson-och-leif-gw-persson-koper-in-sig-i-bolag/

Ekonomi

Göran Persson och Leif GW Persson köper in sig i bolag

Bild 1 av 2
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 2
Foto: Alexander Mahmoud

Persson och Persson investerar i miljöteknikbolaget Triboron som ska börsnoteras i april på First North. Den förre statsministern och kändiskriminologen är med i en nyemission inför noteringen. Det skriver Breakit. 

Rätta artikel

Bolaget har patent på en teknik som används i bränslen för att minska friktionen i motorer. Med minskad friktion ska bränsleförbrukningen och utsläppen minska. 

– Egentligen började det inom racing-industrin. Då hade man ingen tanke om att det också kunde minska utsläppen. Sedan kom man på att man kunde göra nytta för världen”, säger bolagets vd Pär Krossling, enligt Breakit.

Leif GW Persson med partnern Iraj Arastoupour satsar 4 miljoner kronor, och Göran Perssons bolagt Pegroco Invest går in med 2 miljoner, uppger Breakit.

Enligt Breakit ligger teckningsåtaganden i nyemissionen nu på 25,7 miljoner. Totalt vill bolaget ta in 35 miljoner kronor. 

Andra kända personer som är delägare är Volvos styrelseordförande Carl-Henric Svanberg, och styrelseordförande i Atlas Copco Hans Stråberg.

Bolaget går fortfarande med förlust men vd Pär Krossling är positiv och pekar på nya avtal som tecknats.

– Kostnaden som vi har är ingenting i olje- och gasbranschen. Bara de små avtal som vi har tagit in nu gör oss kassaflödespositiva. Vi är ett utvecklingsbolag som nu ska kommersialisera oss, säger Krossling.