Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/gott-ledarskap-motverkar-sexism-i-koket/

Ekonomi

Gott ledarskap motverkar sexism i köket

00:40.

Gamla traditioner och sexism har gjort att få kvinnor söker sig till kockyrket. DN har träffat flera stjärnkockar som berättar vad de gör för att undvika att olämpliga saker sker i deras kök.

Bild 1 av 1 Inne i restaurangköket på Hotell Borgholm diskuterar Karin Fransson, Pernilla Lundberg, Frida Ronge, Marie Skogström och Katarina Westlund (ej med på bilden) hur man är en bra mentor för kvinnliga kockar.
Bild: Fredrik Funck

Det råder akut brist på kockar. I dag är branschen mycket mansdominerad, och att locka fler kvinnor skulle kunna vara en del av lösningen. Men gamla traditioner, oregelbundna arbetstider och rapporter om sexism har hittills gjort det svårt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in