Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 05:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/granna-polkagrisar-far-skyddad-beteckning-av-eu/

EKONOMI

Gränna polkagrisar får skyddad beteckning av EU

Polkagrisar från Gränna ansluter sig till bland annat skånsk spettkaka och bruna bönor från Öland som en svensk produkt med skyddad geografisk beteckning.
Polkagrisar från Gränna ansluter sig till bland annat skånsk spettkaka och bruna bönor från Öland som en svensk produkt med skyddad geografisk beteckning. Foto: Anna Hållams / TT

EU-kommissionen har godkänt en ansökan om att Äkta Gränna polkagrisar ska få en så kallad skyddad geografisk beteckning (SGB). Därmed sällar sig det småländska pepparmintgodiset till samma exklusiva skara som bland annat Champagne: produkter som endast får tillverkas i en viss region.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.