Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

”Grekland har 15 dagar på sig”

Greklands finansminister Evangelos Venizelos ska enligt planerna senare under dagen träffa eurozonens finansministrar i Bryssel. Men på morgonen tvingades han medge att regeringen inte har något färdigt paket att presentera.

De tre partierna i koalitionsregeringen har samtalat hela natten utan att nå en lösning om hur de ska kunna få fram ett åtgärdspaket på 3,3 miljarder euro i år. De nattliga samtalen har även förts mellan Grekland och företrädare för EU och IMF.

– Jag åker till Bryssel om en kort stund och hoppas att eurogruppens möte kommer att hållas samt att ett positivt beslut om det nya programmet antas. . . det är dags att alla tar sitt ansvar", sade finansministern på morgonen.

Venizelos förklarade inte vilka problem som återstår för den grekiska regeringen att lösa eller varför han inte var säker på att finansministermötet i Bryssel verkligen kommer att hållas.

En talesperson för socialistpartiet Pasok förklarade att det återstående hindret handlar om en pensionsreform. En ledande regeringsföreträdare uppgav att partiledarna hade kommit överens om cirka 90 procent av de utlovade sparmålen, och att det återstående "budgethålet" därför är relativt litet.

– Men Aten måste täppa till det här hålet relativt snabbt, sade företrädaren som ville vara anonym.

– Grekland har ytterligare 15 dagar på sig att precisera finansiella besparingar på 300 miljoner euro.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.