Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 21:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/grillad-groda-en-ide-for-okad-turism-i-tierp/

Ekonomi

Grillad groda en idé för ökad turism i Tierp

Bild 1 av 6 Groda, odlad sådan, som maträtt med Tierpsprägel?
Foto: Darko Vojinovic / AP
Bild 2 av 6 Tierp arena, motorstadion som var tänkt att bli en samlingspunkt för dragracingentusiaster.
Foto: R Rohdin / Wikimedia (CC BY-SA 2.5)
Bild 3 av 6 Så kunde det se ut i hyttan vid Leufsta bruk. Oljemålning från 1912, signerad Bruno Hoppe. Dagens Lövstabruk, där den gamla bruksmiljön nogsamt bevaras, är utan jämförelse Tierps främsta turistattraktion. Här finns sommartid en turistbyrå, vilket saknas helt inne i centralorten Tierp.
Bild 4 av 6 Tierps station på bild från maj 2012. Lokaltidningen Arbetarbladet har redaktion inne i byggnaden.
Foto: Arild Vågen / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)
Bild 5 av 6 Örbyhus slott, för den som uppskattar ärtsoppa... Beläget i södra delen av Tierps kommun.
Foto: Anette Nantell
Bild 6 av 6 Efter många om och men så har informationsskyltar om vad som är på gång i Tierp kommit upp i båda riktningar intill motorvägen.
Foto: Tierps kommun

Grillad groda och stekt svan – kan det bli kulinariska anrättningar som lockar fler besökare till Tierp? Vid ett antal seminarier under mars månad har man ”brainstormat” i den norduppländska kommunen – och förslag på vad som kan lyfta turismen har inte saknats.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in