Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/grona-bolag-hett-byte-for-investerare-bolagen-inom-fornybar-energi-vagar-satsa/

Ekonomi

Gröna bolag hett byte för investerare – bolagen inom förnybar energi vågar satsa

Paul Stormoen, vd för vindkraftsföretaget OX2, blickar ut från företagets nya, ännu tomma, kontorslokaler. Intresset för förnybar energi är skyhögt och bolaget öppnar nya kontor nästan varje månad.
Paul Stormoen, vd för vindkraftsföretaget OX2, blickar ut från företagets nya, ännu tomma, kontorslokaler. Intresset för förnybar energi är skyhögt och bolaget öppnar nya kontor nästan varje månad. Foto: Hossein Salmanzadeh

Intresset för att investera i gröna bolag växer, och kritiker varnar för en grön bubbla. Men för bolagen som gynnas av trenden innebär det en möjlighet att satsa.

– Det tar tid att driva projekt och det kostar väldigt mycket pengar, men det är väl det här som gör att vi gasar, säger Paul Stormoen, vd för sol- och vindkraftsjätten OX2.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in