Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/gront-ljus-for-bygget-av-h2-green-steels-stalverk-i-boden/

EKONOMI

Grönt ljus för stålverksbygget i Boden - men frågetecken kvarstår

H2 Green Steel har tillsammans med Mark- och Miljödomstolen syn på det tilltänkta området där H2 Green Steels fabrik planeras i Norra Svartbyn utanför Boden.
H2 Green Steel har tillsammans med Mark- och Miljödomstolen syn på det tilltänkta området där H2 Green Steels fabrik planeras i Norra Svartbyn utanför Boden. Foto: Erik Simander

H2 Green Steel kan börja bygget av stålverket utanför Boden. Det står klart efter Mark- och miljödomstolens tillståndsbesked.

- Det är inte bara en seger för H2 Green Steel och klimatet, utan en seger för hela Sverige, säger bolagets vd Henrik Henriksson och syftar på den snabba domstolsprocessen.

Om två veckor startar markberedningen på platsen, men fortfarande återstår frågor om hur finansieringen, elen och malmen ska lösas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.