Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 06:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/gruvarbetarnas-lonekrav-far-nej/

EKONOMI

Gruvarbetarnas lönekrav får nej

Gruvarbetarna i Malmfälten kräver en löneökning på mellan 10 och 20 procent. Men IF Metall centralt säger nej och accepterar LO:s förhandlingsförslag på fyra procent, rapporterar SVT Nyheter.

TT Text

– Fyra procent är för snålt tilltaget, säger Anders Elenius, ordförande för Gruvtolvan, en av avdelningarna som ligger bakom kravet, till SVT.

Cirka 2 500 medlemmar omfattas. Anders Elenius hoppas nu i stället på lokala förhandlingar med LKAB.

– Vi får se vad det blir i de lokala förhandlingarna. Vi ska inte måla fan på väggen än, säger han till SVT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt