Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Leif GW Perssons vin sålde slut

Leif GW Persson. Arkivbild.
Leif GW Persson. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Tre veckor tog det innan Leif GW Perssons nylanserade rödvin sålde slut.  

GW är inte bara en duktig kriminolog och författare. Han tycks ha god känsla för vin också. Hans nylanserade ”GW:s Röda” sålde 15.000 flaskor redan de första tre veckorna och tog slut i butikerna, skriver Veckans Affärer.  

I den stora strömmen av kändisviner som kommit på senare år har han lyckats sticka ut och har redan sålt portugisiskt rödvin för mer än 1,6 miljoner kronor. 

Det motsvarar 10.315 liter. Som jämförelse sålde både Tina Nordströms Le Bistro och Ernst Kirschstigers Toscana 6.000 liter vardera, enligt ett pressmeddelande från GW:s samarbetspartner Tegnér Spirits & Wine.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.