Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Häftiga reaktioner mot Sheraton

Reaktionerna är många och kraftiga mot Sheraton som nekade regeringens gäst Diana Nyman att äta frukost i samband med vitboken om övergrepp och kränkningar mot romer.

”Jag rekommenderar härmed alla som planerar hotellboenden i Stockholm att undvika Sheraton. Och meddela dem varför”, skriver Miljöpartiets förra språkrör Maria Wetterstrand på Twitter. Många andra skrev liknande meddelanden och de retweetades i legio.

DN:s artikel har delats på mikrobloggen av uppemot tusen användare på onsdagsförmiddagen och på Facebook ligger antalet delningar på närmare åttatusen. ”Om jag ska övernatta på ‪#‎sheraton och äta frukost dagen efter behöver jag intyg från Säpo eller vad gäller?”, skriver en användare.

Samma ironiska ton återkommer i lejonparten av uppdateringar och kommentarer på Facebook. Ett annat tema på meddelandena är rekommendationer till hotellet att informera och utbilda sig i diskrimineringsfrågor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.