Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Håkan Juholt söker toppjobb i Sydafrika

Håkan Juholt.
Håkan Juholt. Foto: Björn Wanhatalo

Håkan Juholt letar nytt jobb. Socialdemokraternas tidigare partiledare vill bli kulturråd vid den svenska ambassaden i Sydafrika.

”Härmed söker jag tjänsten som kulturråd vid Sveriges ambassad i Pretoria, Sydafrika, med uppgiften att fördjupa kultursamarbetet mellan Sverige och regionen södra Afrika”, skriver Håkan Juholt i ett brev till riksdagen.

”Jag meddelade i höstas att jag efter 40 år kommer att lämna partipolitiken detta år. När riksdagen återsamlas i höst kommer jag inte vara på plats”, skriver den tidigare S-ordföranden i ett skriftligt svar till DN.

På en frågan om hans Afrikaerfarenheter svarar Juholt kort: ”Tjänsten syftar till att främja kulturutbytet mellan Sverige och södra Afrikaregionen”.

Håkan Juholt har en bakgrund som journalist och fotograf på tidningen Östra Småland i Oskarshamn, framför allt under 1980-talet. Under en kort period i början av 1990-talet var han handläggare på Invandrarverket.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.