Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Han sparkar de som köper lågenergilampor

Glenn Beck.
Glenn Beck. Foto: Saul Loeb/Scanpix

Den amerikanske radioprataren Glenn Beck har sagt i direktsändning att han tänker sparka anställda som vill göra något åt den globala uppvärmningen. Eller som bara köper lågenergilampor.

– Jag är fullt allvarlig. Jag sparkar den person som börjar köpa lågenergilampor, sade programledaren och radioprataren Glenn Beck i sitt program med samma namn.

Han kunde tänka sig att göra undantag men då ska man ha köpt lamporna av en speciell anledning.

Vidare tillade han att alla som vill göra något åt den globala uppvärmningen också kommer att bli av med jobbet. Dessutom sade han att återvinningsbara kartonger och skedar ska förbjudas från Mercury Radio Arts som är Glenn Becks arbetsplats.

– Om du vill rädda ett träd så visst, men det här med global uppvärmning är en hög med skitsnack... en hög med socialist-kommunistskit, säger han i programmet.

Radioprataren har gjort sig känd för sina teorier om att global uppvärmning bara är en bluff. Se klippet här. Han har även liknat ungdomarna på Utøya med Hitlerjugend.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.