Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/handelsbankens-vinst-hogre-an-vantat/

Ekonomi

Handelsbankens vinst högre än väntat

Foto: Anders Wiklund / TT

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5277 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 5256 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

TT Text

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 277 miljoner kronor för andra kvartalet 2016. Det kan jämföras med vinsten på 5 256 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 4 917 miljoner kronor.

Räntenettot sjönk till 6 808 miljoner kronor, från 7 019 miljoner kronor. Det var i linje med förväntningarna. Provisionsnettot minskade till 2 280 miljoner kronor, från 2 359 miljoner kronor.

Bankens kostnader minskade från 4 607 miljoner till 4 417 miljoner kronor. Personalkostnaderna gick ner med cirka 200 miljoner kronor, motsvarande sex procent.
Kreditförlusterna minskade till 229 miljoner kronor, från 359 miljoner kronor.

Handelsbanken har en omfattande verksamhet i Storbritannien. I rapporten skriver banken att den står väl rustad för att klara av svårare marknadsförutsättningar än de senaste åren. ”Det gäller även om konjunkturen i Storbritannien försvagas till följd av ett kommande utträde ur EU”.

Enligt banken hade man låga kreditförluster i Storbritannien under finanskrisen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt