Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Här är höstens trender

Other: Foto: Allover

Damma av din gamla birkenstock-toffla och tupera ditt hår så är du inne i höst. Svenska Moderådets vd Elin Frendberg har för DN:s räkning sammanfattat de viktigaste trenderna från modeveckan i London.

Årets modevecka i London har just avslutats och enligt Elin Frendberg presenterades en rad nya trender och andra saker som gjort avtryck.

Här är hennes spaningar:

1. Platta skor

Från flera modeveckor har det pratats om den klacklösa eller nästan platta skotrenden. London är förstås inget undantag - här har sneakern och den högt snörade kängan länge tillhört den gatusmarta modebilden. Gympaskor, birkenstock-modeller och enkla slip-ins kan låta väl foträtt, men de har fått en rejäl dos mode vad gäller material, läckra färgkombinationer och så är de lite lagom töntigt avväpnande.

2. Paljetter och tyll

Tuperade frisyrer, metalliskt skimmer, vida byxben, paljetter på svart tyll och höga slitsar återkom på Londons olika modevisningar i år.

3. Gatutrend utanför Catwalken

En annan gatutrend smyger sig fram vid sidan av catwalken är feminina accessoarer som kvinnliga handväskor för män och långa halsband och så vidare.

4. Veckans värsta händelse

En man föll genom taket till Topshop Show Space i tisdags, dryga 15 meter. Den otäcka olyckan chockade publiken på plats och Topshop fick sin beskärda del kritik för att de fortsatte visningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.