Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-08 04:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/har-gar-det-snabbast-att-mobilsurfa-i-landet/

Ekonomi

Här går det snabbast att mobilsurfa i landet

Foto: TT

Gotlänningarna har anledning att jubla – Gotlands län ligger i topp när det gäller mobil surfhastighet. Men på många andra håll i landet går det fortfarande riktigt långsamt att surfa, visar en ny rapport.

Bredbandskollen gör årligen en kartläggning av hastigheterna för mobilsurf i Sverige. Årets rapport, publicerad i dag måndag, visar att mobilsurfhastigheten har mer än tiodubblats på sex år. 

På ett år har den genomsnittliga hastigheten ökat med över 20 procent, och ligger nu på 23,7 Mbit/s.

Snabbast i landet går det på Gotland. Här går det att ta emot mobildata till en hastighet av 28,9 Mbit/s – en rejäl ökning jämfört med fjolårets siffror på 20,4 Mbit/s.

På andra och tredje plats placerar sig Västernorrlands län och Stockholms län, med uppmätta hastigheter på 28,8 Mbit/s, respektive 27,6 Mbit/s.

Enligt Bredbandskollens rapport går det långsammast att mobilsurfa i Kronobergs län och Blekinge län. Här nådde den genomsnittliga hastigheten bara upp till 19,8 Mbit/s, respektive 15 Mbit/s.

En färsk undersökning visar dessutom att populära Iphone ligger långt efter när det gäller datahastigheten. I stället är det Androidmobiler från Sony, LG och Samsung som presterar bäst i fråga om hastighet.

Här kan du kolla var din mobilmodell hamnar på topplistan.

Klicka på bilden för att se en större version.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt