Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 22:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hard-kritik-mot-personalliggare-fran-restaurangbranschen/

Ekonomi

Hård kritik mot personalliggare från restaurangbranschen

Bild 1 av 2 Nidal Kersh äger och driver Falafelbaren på Hornsgatan i Stockholm. Han är kritisk mot Skatteverkets kontroller av personalliggare.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 2 Restaurangbranschen har omfattats av personalliggarsystemet sedan 2007. Den 1 juli i år blev kraven på rapportering ännu striktare.
Foto: Alexander Mahmoud

De nya reglerna om personalliggare är långt ifrån populära i restaurangbranschen. Krogägare upprörs över att bötfällas för administrativa slarvfel och Visita tycker att systemet ska avskaffas helt. 

– Det är helt ineffektivt och en stor belastning för näringslivet, säger Visitas chefsjurist Stefan Lundin. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in