Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Hej då, Trillingnöt

Foto: Marabou

Några av de mest klassiska pralinerna i Aladdinasken är på väg att fasas ut. Trillingnöt och Körsbär i likör, som har varit med sedan starten 1939, får ge plats åt nya smaker.

Samma år som andra världskriget bröt ut lanserades Aladdinasken. I dag säljer Marabou 2,5 miljoner askar per år men trots det väljer de nu att ändra sitt vinnande koncept.

Trillingnöt, som funnits med sedan 1950-talet, och Körsbär i likör som fanns med i den första asken ska gå i pension.

– Aladdin-asken har under de senaste 75 åren haft mer än 50 olika praliner, så förändring är inget nytt även om vi vet att många är engagerade, säger Jonas Magnusson, marknadschef för Marabou.

Hur tror ni att de som gillar Trillingnöt och Körsbär i likör reagerar?

– Det är ju så att alla praliner i Aladdinasken har sina fans så oavsett vilka vi skulle ta bort skulle vi få de som är glada och de som är mindre glada.

Ersättarna heter Hallonlakrits och Fläderblom. Den senare har tagits fram av årets konditor 2011, Josefine Baummann, medan konsumenterna var de som visade vägen med Hallonlakrits.

– Lakrits är en stor trend på marknaden. Vi hade en oerhörd lyckat lansering för några år sedan med Marabou Black, så det finns något med lakrits som vi ville få med i asken, säger Jonas Magnusson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.