Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 20:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/helsingfors-boexperiment-blandar-rika-och-fattiga/

Ekonomi

Helsingfors boexperiment – blandar rika och fattiga

Bild 1 av 4 Peter Torikka och Maarit Reingoldt bor i ett hyreskvarter på nybyggda Busholmen, där man mixar sociala grupper. Juriststuderande Torikka bor i en studentbostad och Reingoldt i en prisreglerad lägenhet.
Foto: Philip Teir
Bild 2 av 4 Miro Jeskanen gör sitt vanliga gympass i huset där han bor. Gym ingår i hyran, liksom bastu, musikrum, filmrum och sällskapsrum.
Foto: Philip Teir
Bild 3 av 4 ”Trenden är nu att människor vill bo tätt i stan och det är vårt ansvar att svara på det behovet”, säger Helsingfors stads vice borgmästare Anni Sinnemäki.
Foto: Philip Teir
Bild 4 av 4 ”Människor i Helsingfors är i allmänhet är väldigt stressade, men bruncherna är populära”, säger Miia Karppinen, kvartersvärd i stadsdelen Busholmen.
Foto: Philip Teir

Helsingfors. Staden växer så det knakar. Målsättningen är 6.000 nya bostäder per år. Unikt för staden är den sociala planeringen – nya områden ska helst rymma förmånligt boende också för människor med lägre inkomster.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in