Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hemmafixarkedja-vander-forlust-till-vinst/

Ekonomi

Hemmafixarkedja vänder förlust till vinst

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bygghandelskedjan Byggmax redovisar ett kraftigt ökat rörelseresultat för fjärde kvartalet.

TT Text

Rörelseresultatet uppgick till 55 miljoner kronor jämfört med en rörelseförlust på 16 miljoner kronor för samma period föregående år. Nettoomsättningen ökade samtidigt till 1.222 miljoner kronor, en tillväxt med 28,7 procent.

”Under fjärde kvartalet har den finansiella påverkan på Byggmax från covid 19-pandemin varit fortsatt positiv”, skriver bolaget i delårsrapporten.

Sedan tidigare har bolaget föreslagit en utdelning på 2:75 kronor per aktie till aktieägarna.

Läs mer: Fler bolagsrapporter

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt