Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hexagon-kapar-700-tjanster/

Ekonomi

Hexagon kapar 700 tjänster

Ola Rollén, Vd Hexagon. Foto: Johan Jeppsson/TT

Mätteknikkoncernen Hexagon avsätter 44 miljoner euro under det andra kvartalet för att kapa 700 tjänster globalt. Detta väntas generera besparingar på 51 miljoner euro vid slutet av 2020, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

TT Text

Besparingarna görs för att tackla effekten av den geopolitiska instabiliteten, speciellt inom elektroniksegmentet i Kina.

Försäljningen under det andra kvartalet väntas uppgå till 975 miljoner euro, vilket motsvarar en negativ organisk tillväxt på en procent. Rörelseresultatet i måttet EBIT1, rörelseresultat exklusive poster av engångskaraktär, väntas uppgå till 237 miljoner euro.

Ämnen i den här artikeln:

Kina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt