Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Hexagonaktien faller efter åtalsbeslutet

Kursen för Hexagons aktie föll med över 3 procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen efter beskedet att bolagets vd Ola Rollén åtalats misstänkt för insiderbrott.

Det var i går som mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén åtalats misstänkt för insiderbrott i Norge. Misstankarna gäller insiderhandel i norska Next Biometrics.

Bolaget har också meddelat att Ola Rollén kommer att sitta kvar som vd trots åtalet.

När Stockholmsbörsen öppnade på torsdagsmorgonen var kursen för bolagets aktie 360:20 kronor. Kursen sjönk direkt till 343 kronor. Efter en kvarts handel återhämtade sig kursen något och handlades kring 349 kronor.

– Som processen ser ut i dag, kommer mina advokater att sköta hanteringen av rättsfallet, så att jag även fortsättningsvis kan fokusera helhjärtat på min roll som vd och koncernchef, säger Ola Rollén enligt pressmeddelandet.

Både föreningen Aktiespararna och Nordnets sparekonom Joakim Bornold har kritiserat beslutet att Ola Rollén sitter kvar under rättsprocessen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.