Höga temperaturer på jobbet försämrar prestationen - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Hög temperatur på jobbet försämrar koncentrationen

Höga temperaturer kan försämra prestationen på jobbet. Per Nylén från Arbetsmiljöverket reder ut vilken temperatur en arbetsplats får ha och vilka krav arbetsgivaren kan ställa på klädsel. 

– Det är lönsamt att hålla en vettig temperatur för de anställda, säger han. 

Det varma vädret är för de flesta mer välkommet på stranden än på arbetsplatsen. Om jobbet dessutom måste genomföras i långbyxor eller i hel kostym kan värmen bli näst intill outhärdlig om fläktar eller luftkonditionering saknas. Till Arbetsmiljöverket väller det just nu in frågor relaterade till vädret. 

– Vi får ungefär 150 samtal om värmen per dag från arbetsgivare och arbetstagare, säger Per Nylén, avdelningschef på Arbetsmiljöverket. 

Arbetsgivaren har det huvudsakliga ansvaret för att se till att arbetsplatsen har ett bra klimat, men även fastighetsägaren är skyldig att se till att fastigheten kan erbjuda en god arbetsmiljö. Det finns inga gränsvärden för hur varmt det får vara på en arbetsplats, däremot finns en så kallad komfortzon. För att hamna inom den ska inomhustemperaturen vara mellan 22-26 grader sommartid. Under värmebölja, där temperaturen utomhus är 25 grader eller mer under fem dagar i rad, tillåts temperaturer som upplevs besvärande. 

– Vissa veckor kan det vara betydligt varmare. Då får man vidta de åtgärder som är möjliga, säger Per Nylén.

Som exempel nämner han att arbetsgivaren kan reducera arbetsbelastningen för de anställda och ge möjlighet till pauser i svala utrymmen. Arbetsgivaren kan även se till att minska solens instrålning genom fönster, tillåta lättare klädsel och se till att det finns god tillgång till vätska, enligt Per Nylén. 

Hur påverkar värmen arbetsprestationen? 

– Det påverkar både kvalitet och kvantitet på det arbete en anställd kan utföra.  Arbetsinsatsen blir långsammare och mindre effektiv och värmen kan medföra koncentrationssvårigheter. Risken för misstag och olyckor ökar. Det är lönsamt att hålla en vettig temperatur för de anställda, säger Per Nylén. 

Det ska i regel finnas värmeinstallationer där arbete bedrivs men det är först vid en kontroll det avgörs om arbetsförhållandena är rimliga. Vissa typer av tunga arbeten kan göra att personalen håller värmen ändå. 

– Vi ställer vad som kallas funktionskrav som innebär att temperaturen ska vara dräglig. Den får man uppnå på det sätt man vill. Om det blir en inspektion får inspektören på plats bedöma om det är för varmt, säger Per Nylén.

Kan en arbetsgivare kräva att de anställda bär en viss klädsel? 

– Arbetsgivaren bestämmer vad personalen ska ha på sig. Det kan finnas krav på flamskydd eller på att klädseln ska vara professionell. Däremot måste det finnas en motivering till varför personalen exempelvis ska bära långbyxor. I sådana fall är det arbetsgivarens ansvar att se till att anpassa arbetet efter klädseln, genom att till exempel erbjuda pauser i svalare utrymmen och se till att det finns god tillgång till vätska, säger Per Nylén. 

För några år sedan bestämde ett antal manliga tågförare av Roslagsbanan att bära kjol i sommarvärmen efter att arbetsgivaren förbjudit shorts. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.