Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-29 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hoga-hyreskrav-oroar-bostadsborgarradet-i-stockholm-ska-ha-mote-med-bolagen/

EKONOMI

Höga hyreskrav oroar bostadsborgarrådet i Stockholm: ”Ska ha möte med bolagen”

En så stor höjning kan få stora sociala konsekvenser, en kraftigt försämrad ekonomi för hundratusentals hyresgäster riskerar också att förvärra lågkonjunkturen, menar Clara Lindblom.
Foto: Joel Danell

Stockholms stads tre kommunala bostadsbolag vill höja hyrorna med 9 procent för 2023, i nivå med privata Fastighetsägarna.

– Jag är jättebekymrad över den höga nivån på höjningen och ska ha ett möte med bolagen i nästa vecka, säger bostadsborgarrådet Clara Lindblom (V).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.