Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hogia-agarna-ser-sonerna-som-sakerhetsrisk-vill-inte-lamna-ut-information-till-dem/

EKONOMI

Hogia-ägarna ser sönerna som säkerhetsrisk – vill inte lämna ut information till dem

Bert-Inge Hogsved äger tillsammans med sin hustru Åse 70 procent av aktierna i dataföretaget Hogia AB. Deras söner har stämt dem i domstol.
Foto: Hogia

Den stora datakoncernen Hogias huvudägare Bert-Inge och Åse Hogsved anser att det innebär en säkerhetsrisk att lämna information till sina egna söner – eftersom sönerna verkar i konkurrerande företag.

Det framgår av svaret till tingsrätten som de nu lämnat in, två månader efter att sönerna, som är minoritetsägare i Hogia AB, kom med sin stämningsansökan.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.